Vegetarische preitaart met kerrie

Vegetarische preitaart recept
Vegetarische preitaart recept

Zin in een dagje geen vlees? Of eet je helemaal nooit vlees? Dan is dit een leuk en makkelijk recept om te maken.

Lekkere preitaart met wat kerrie, oude kaas en cashewnootjes. Preitaart is lekker in ieder seizoen en zeker ook gunstig voor de huishoudpot: het is niet duur, verse groentes en ook nog eens heel erg lekker.

Heel gewone ingredienten en koken zonder al te veel poespas. Dat is wat we willen nietwaar?

Als het maar lekker is, dat is en blijft wel belangrijk.

Ingrediënten voor vegetarische preitaart

  • 750 gram prei
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels milde kerrie
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram oude geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 flinke handen cashewnoten
  • Beetje olie

Hoe maak je een lekkere vega preitaart?

  • Eerst de oven voorverwarmen op 200 graden
  • De prei in ringen snijden en even goed wassen
  • Ui snipperen
  • In een hapjespan de uien met een beetje olie roerbakken
  • Dan de prei en de knoflook toevoegen en als laatste de kerrie er ook bij doen
  • Roerbakken tot de prei zacht is geworden
  • De cashewnootjes fijnhakken en de helft door het preimengsel scheppen
  • Een springvorm of quichevorm bekleden met de ontdooide plakjes bladerdeeg
  • Het preimengsel in de bakvorm doen en netjes over de bodem verdelen
  • In een kom de eieren losklutsen samen met de kookroom (peper en zout kan je naar evt. naar smaak toevoegen)
  • De geraspte kaas ook door het ei/room mengsel roeren
  • Het eimengsel giet je nu over de preitaart heen, het ziet er nu niet uit als een taart maar het komt heus goed
  • Zet de preitaart in de voorverwarmde oven
  • Bak de preitaart gaar in 30 a 40 minuten (hoge taart duurt langer dan een lage hartige taart)
  • Even laten afkoelen en smullen maar!
  • de laatste nootjes strooi in nu over de preitaart als garnering

Lees hier meer over over hoe lang prei moet koken

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.