Quiche met prei en uitgebakken spekjes

Quiche met prei en spekjes
Quiche met prei en spekjes

Wat zou het toch zijn met quiches en spekjes? De combinatie is zo gigantisch lekker. Daarom toch nog maar een lekkere preitaart met spekjes die je makkelijk zelf thuis kunt maken. En als je niet zo’n keukenprins(es) bent….maak je geen zorgen, we leggen het stap voor stap uit en het is echt helemaal niet moeilijk. Het is nauwelijks moeilijker dan een eitje koken zeg maar.

De lat ligt eigenlijk ook helemaal niet hoog, als je de quiche uit het koelschap gewend bent is het al snel lekkerder hoor. Het voordeel van zelf je quiche maken is ook dat je een beetje meer van dit en wat minder van dat in je quiche kunt doen. Gek op spekjes? Dan doe je toch gewoon een klein beetje meer? Wil je nog wat opmaken uit de koelkast? Dan doe je dat er toch gewoon bij? Er zijn maar weinig groentes of vleessoorten die echt niet werken in een quiche.

Ingrediënten quiche met prei en spekjes

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram gerookte spekblokjes / spekreepjes
  • 1 prei
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Beetje kerriepoeder

Bereiding quiche met prei en spek

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Bak de spekreepjes uit in een koekenpan, de spekjes zijn al vrij vet dus geen boter in de pan doen
  • De prei in halve ringen snijden en even wassen en goed laten uitlekken in een vergiet
  • Uitje pellen en snipperen in blokjes
  • Als de spekjes bijna klaar zijn het vet deels laten weglopen en de uitjes ook in de pan doen bij de spekjes
  • Na een paar minuten als de uien glazig worden de knoflook en de prei ook toevoegen en nog even roerbakken tot de prei iets zacht is geworden
  • Quichevorm invetten en bekleden met het bladerdeeg, prik met een vork nog een paar gaatjes in het deeg
  • Schep de spekjes met prei in de bakvorm en verdeel netjes over de bodem
  • Strooi de geraspte kaas over de preitaart
  • In een kom de eieren loskloppen en de kookroom toevoegen
  • Breng dit mengsel op smaak met peper en zout en een beetje kerrie
  • Giet nu dit mengsel over de preitaart heen, het lijkt nu echt een natte bende maar heus, het komt goed
  • Zet de preiquiche met spekjes in de oven
  • Na ongeveer 40 minuten is je quiche klaar, de bovenkant moet droog en goudbruin zijn

Eet smakelijk! (is niet moeilijk toch??)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.