Preitaart met rookworst

preitaart met rookworst
preitaart met rookworst

Zin in een lekkere winterse preitaart? Maak dan eens preitaart met rookworst! Daar eet je je vingers bij op.

Rookworst is het meest bekend van de stamppot met rookworst maar je kunt er dus ook heerlijke hartige taart mee maken.

Lekkere variant: een teentje knoflook meebakken met de prei. Je kunt ook andere extra groentes toevoegen zoals een paprika of wat champignons. Let er wel op dat de vulling van je preitaart niet te nat is, anders wil de preitaart niet op tijd stollen.

Ingrediënten voor preitaart met rookworst

  • 5 of 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 kleine rookworst
  • 2 stengels prei
  • 150 ml slagroom
  • 3 eieren
  • Beetje olie of boter om mee te bakken
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Snufje paprikapoeder

Bereiding preitaart met rookworst

  • Kook de rookworst volgens de verpakking gaar of gebruik een kant en klare rookworst
Verse worst moet je wel eerst even koken voor je hem in je preitaart met rookworst gebruikt
Verse worst moet je wel eerst even koken voor je hem in je preitaart met rookworst gebruikt
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De prei in dunne ringen snijden en goed wassen en uit laten lekken
  • In een hapjespan de preiringen even (3 tot 5 minuten) roerbakken met wat olie, als de prei wat geslonken is de kerrie toevoegen
  • De rookworst in plakjes snijden en door de prei scheppen
  • In een kom de eieren loskloppen met de slagroom en een snufje paprikapoeder toevoegen
  • De helft van de geraspte kaas door het eimengsel roeren
  • Springvorm of hartige taart vorm invetten met wat olie
  • Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
  • Schep het preimengsel met rookworst in de bakvorm, de boel nu even netjes verdelen
  • Dan het eimengsel over de preitaart met rookworst gieten
  • De rest van de geraspte kaas over de hartige taart verdelen
  • Zet de preitaart in het midden van de voorverwarmde oven en wacht 30 tot 40 minuten tot de taart gaar is

Super eenvoudig toch? Kind kan de was doen volgens mij. Voor mij is dit de perfecte zaterdagmaaltijd in de winter. Heerlijk die pittige rookworst, en met deze taart zet je die rookworst toch weer op een heel andere manier op tafel.

Veel plezier met dit heerlijke recept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.