
Dit is één van mijn favoriete budget gerechten. Preitaart met spek is een lekkere hartige taart met vlees voor weinig geld. Je hebt genoeg voor 4 personen met dit gerecht.
De uitgebakken plakjes ontbijtspek zorgen voor een lekkere hartige bite. Echt super lekker en toch is ook dit recept echt niet moeilijk om te maken. (Je gaat überhaupt geen moeilijke recepten vinden op deze site)
In dit recept gebruik ik slagroom maar je kunt ook crème fraiche gebruiken (nog even over de slagroom…. Ik bedoel dus niet die slagroom uit een spuitbus he, gewoon van die simpele ‘zelfmaakslagroom’ kopen zonder suiker)
Ingrediënten preitaart met ontbijtspek
- 5 a 6 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 2 preien
- 3 theelepels kerriepoeder
- 125 ml slagroom
- 150 gram ontbijtspek
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olie
Bereiding preitaart met ontbijtspek
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien
- Verwarm de oven vast voor op 220 graden
- Snij de prei in halve dunnen ringen en was het zand er goed uit, daarna goed laten uitlekken
- Ontbijtspek in kleine reepjes snijden
- Bak het ontbijtspek uit in een koekenpan

- Voeg de prei en kerriepoeder toe en bak het geheel samen nog een paar minuten door, kookvocht zoveel mogelijk afgieten
- Vet de springvorm of hartige taartvorm in met een beetje olie
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg
- De prei met ontbijtspek over de bodem verdelen
- In een kom de eieren met de slagroom loskloppen
- Naar smaak peper en zout toevoegen maar doe rustig aan met het zout, ontbijtspek is al vrij zout van zichzelf
- De helft van de geraspte kaas door het eiermengsel roeren
- Nu giet je het eiermengsel over de preitaart
- Dan de rest van de geraspte kaas over de preitaart met spek verdelen en dan zit het echte werk er al op
- Schuif de taart de voorverwarmde oven in wacht 35 a 40 minuten, daarna is je hartige taart met prei klaar
Geef een reactie