Preitaart met feta en cherrytomaatjes

preitaart met feta
preitaart met feta

Zin in een lekkere preitaart met feta? Dan moet je zeker dit recept een keer proberen. Super makkelijk om zelf te maken en tig keer lekkerder dan de kant en klaar quiches uit de supermarkt.

Die quiches die je in de supermarkt koopt zijn vaak met spek of ham, deze preitaart is vegetarisch. Dat is een mooie manier om eens wat minder vlees te eten, terwijl je eigenlijk niets mist. Het is niet een recept waarbij het vlees ontbreekt…. Het is een lekkere preitaart waar toevallig geen vlees in zit. Voel je het verschil?

 

Ingrediënten voor preitaart met feta

  • 5 of 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein doosje cherrytomaatjes
  • Handje gepelde walnoten
  • 200 gram feta
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • Versgemalen peper
waan je in Griekse sferen met deze preitaart met feta
waan je in Griekse sferen met deze preitaart met feta

Bereiding preitaart met feta en cherrytomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De prei in ringen snijden en even heel goed wassen
  • De prei in een hapjespan even kort roerbakken en dan de knoflook toevoegen
  • Een quichevorm of springvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg
  • De prei in de quichevorm scheppen en netjes verdelen over de bodem
  • In een kom de eieren loskloppen samen met de slagroom, peper toevoegen naar smaak
  • De feta verbrokkelen en bij de eieren doen
  • Schenk het eiermengsel over de preitaart
  • Halveer een paar cherrytomaatjes en duw die in de vulling van de preitaart
  • Dan de geraspte kaas over de preitaart strooien en dan kan de preitaart met feta de oven in
  • Na 30 a 40 minuten is de preitaart klaar
  • Vlak voor tijd nog even de walnoten fijn hakken en over de preitaart strooien en dan de hartige taart nog heel even terugzetten in de oven
  • Smakelijk eten!

De walnoten doe ik pas op het einde op de preitaart, als je ze meteen vanaf het begin in de oven doet verbranden ze vaak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.