Preitaart met brie en spek

preitaart met brie en spek
preitaart met brie en spek

Dit is het recept voor een heerlijke zacht romige preitaart met brie en spek. De brie smelt lekker weg dus echt jummie voor de kaasliefhebbers.

Ik heb zelf een paar foto’s genomen tijdens het bereiden van dit recept maar ik ben niet echt een goede fotograaf, maar het geeft wel een idee van hoe lekker het is geworden denk ik. Doordat er een hele punt brie in gaat valt deze preitaart vrij zwaar.

Dit recept is goed voor 4 flinke eters, helemaal als je er ook nog een salade bij doet.

Ingrediënten voor preitaart met brie en spek

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote punt brie
  • 2 stengels prei
  • 3 eieren
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 200 gram roomkaas
  • Flinke scheut kookroom
  • Peper en zout, snufje kerriepoeder

Hoe maak je preitaart met brie en spekjes?

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Bak de spekjes uit in een hapjespan
  • Prei in dunne ringen snijden en wassen en daarna goed uit laten lekken
  • Als de spekjes uitgebakken zijn doe je de prei erbij in de pan en roerbak je het geheel nog 5 minuten
  • Ondertussen in een kom de eieren losklutsen en vermengen met de roomkaas (ik heb naturel gebruikt) en de kookroom
eieren-roomkaas-en-kookroom
eieren roomkaas en kookroom als basis voor de preitaart
  • Dan peper en zout toevoegen en een beetje kerriepoeder
  • De brie in kleine blokjes snijden en ook de brieblokjes door het eiermengsel roeren
  • Vet een quichevorm of een springvorm in met boter of olie en bekleed de vorm met het bladerdeeg
  • Schep de prei en spekjes in de taartvorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Schenk het brie met ei mengsel over de preitaart
  • De preitaart kan nu de oven in en dan is het alleen nog maar 35 a 40 minuten wachten
preitaart met brie en uitgebakken spekjes
preitaart met brie en uitgebakken spekjes

Het is een heerlijke taart geworden en voor mij was het voor het eerst dat ik roomkaas gebruikte in een preitaart maar het smaakte iedereen prima. Zeker voor herhaling vatbaar dit recept.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.